Siirry suoraan sisältöön

Elämysmatkailu

Mitä on elämysmatkailu?

Elämysmatkailu sopii kaikille

Elämysmatkailu ei ole aivan perinteistä matkailua – se on usein paljon erikoisempaa ja tarjoaa nimensä mukaisesti elämyksiä, jotka muistetaan koko loppuelämä. Elämysmatkailua on etenkin luonnossa matkailu ja hyvin erikoisissa paikoissa – kuten vaikkapa iglussa tai teltassa – yöpyminen. Elämysmatkailuun voi myös liittyä erilaisia elämyksiä, joita tavallinen hotelli ei yleensä tarjoa. Näitä ovat esimerkiksi koirarekiajelu, savusauna tai ulkona yöpyminen. Elämysmatkailussa riittää vaihtoehtoja jokaiselle ikään ja makuun katsomatta. Monet elämysmatkat sopivatkin niin perheille, kaveriporukoille kuin pariskunnillekin. Elämysmatkoja riittää myös hinnoiltaan jokaisen budjetin matkailijoille. Lue seuraavaksi vinkit niin edullisen kuin kalliimmankin budjetin elämysmatkoille.

Suomen elämysmatkailu on suosittua etenkin Lapissa, jossa riittää elämyksiä ja nähtävää vuodenajasta riippumatta. Esimerkiksi moottorikelkkasafari, Lapin tunturien ihailu, luontomaisemat ja revontulet houkuttelevat ihmisiä Lappiin.

Elämysmatkailu sopii kaikille

Koe moottorikelkkasafari ainakin kerran elämässä

Moottorikelkkasafari tarjoaa vauhtia ja Suomen upeita talvimaisemia. Moottorikelkkaileminen lumisen ja satumaisen metsän halki on kokemus, joka ei takuulla unohdu. Moottorikelkkasafari kulkee usein myös järvien ja jokien jään yli ja avoimilla maastoilla, joissa pääsee ihailemaan pitkälle kantavia talvimaisemia.

Moottorikelkkasafarit toteutetaan ammattilaisten ohjaamina, joka on turvallinen keino nauttia ajamisen hurmasta ja maisemista. Safarille voivat osallistua kaikki, joilla on ajo- tai moottoripyöräkortti – sekä tietenkin seikkailumieltä. Ajamisen lomassa on ihanaa pysähtyä paistamaan vaikkapa makkaraa ja keittämään herkullista ja lämmittävää pannukahvia. Safariin voi usein yhdistää muitakin elämyksiä, kuten husky- tai porotilavierailun.

Elämysmatkailu sopii kaikille

Lapin maisemat ovat itsessään elämys

Suomen Lapin maisemat ovat monelle suuri elämys jo itsessään. Siksi Lappiin matkustaminen ei usein vaadikaan sen kummempaa elämysmatkapakettia, kunhan valitsee kohteen ja matkustusajankohdan sopivaksi. Lapin luonto on kaunis vuodenajasta riippumatta ja se eroaa hyvin paljon eteläisemmän Suomen luonnosta. Koskematon luonto, tunturit ja usein ilmestyvät revontulet houkuttelevat erityisesti matkustajia.

Lappi tarjoaa runsaasti majoitusvaihtoehtoja aina perinteisistä hotelleista erikoisempiin kohteisiin. Lapissa voi majoittautua vaikkapa lasikattoisissa mökeissä, jotka antavat loistavan mahdollisuuden revontulien ja tähtitaivaan ihailemiselle. Se on kuitenkin melko kallis majoittautumistapa monen budjetille. Lappi tarjoaa myös esimerkiksi mökkejä ja leirintäalueita. Karavaanarit voivatkin majoittautua etenkin lämpimillä säillä moniin eri paikkoihin Lapin alueella.

Elämysmatkailu luonnon helmassa

Kansallispuistot ovat paikkoja, jotka tarjoavat elinikäisiä elämyksiä ja luontoa puhtaimmillaan. Ne sopivat etenkin päiväretkikohteeksi koko perheelle, mutta niissä voi myös yöpyä telttailemalla. Elämysmatkailu kansallispuistossa on lisäksi täysin ilmaista! Ennen kansallispuistossa telttailua kannattaa kuitenkin kerrata telttailun perussäännöt niin turvallisuuden kuin yleisten lakienkin kannalta. Kansallispuistojen lisäksi Suomi tarjoaa lukuisia muitakin luontokohteita elämysmatkailijoille. Hotelli Kauhava kertoo niin Suomen luontokohteista kuin muistakin elämyksellisistä matkakohteista.

Kansallispuistojen lisäksi Suomi tarjoaa monia muitakin elämyksellisiä matkustuskohteita luonnon lähellä. Monessa maalaiskohteessa on tarjolla esimerkiksi savusauna, kotieläimiä sekä harrastus- ja liikuntamahdollisuuksia. Tällaiset paikat sopivat täydellisesti etenkin lapsiperheille, sillä lapset rakastavat eläimiä ja erilaiset liikunta-aktiviteetit luonnon helmassa sopivat koko perheelle. Tällaiset majoituskohteet ovat usein myös kartanotyyppisiä ja hyvin kodikkaita, sekä romanttisia paikkoja.

Elämysmatkailu sopii kaikille