Karavaanarit

Karavaanarina matkustat vapaammin

Karavaanarit – monipuolisesti matkustusvaihtoehtoja

Asuntoauto tai asuntovaunu on mitä loistavin matkustustapa eri kohteiden kiertomatkailulla. Se on usein sekä edullinen että käytännöllinen tapa matkustaa. Omia tavaroita ei tarvitse purkaa autosta pois, koska se toimii myös majoituskohteena ja asuntovaunun tai -auton voi pysäköidä myös paikoille, joiden lähellä ei sijaitse valmiita majoituskohteita. Asuntoauton tai -vaunun avulla pääseekin helposti myös sellaisiin kohteisiin, joihin muut turistit eivät pääse. Vaunun tai auton voi esimerkiksi pysäköidä sääntöjen puitteissa vaikkapa upeiden luontokohteiden viereen tai kauniin järjen rannalle. Moni kuitenkin valitsee valmiin leirintäalueen tai karavaanialueen, jotka tarjoavat usein kaikki tarvittavat palvelut karavaanarille.

Karavaanarit ovatkin tuttu näky leirintäalueille. Suomen leirintäalueet ovat hyvin runsaslukuisia ja monipuolisia. Leirintäalue voi olla melko pieni ja vaatimaton paikka tai hyvin kattava viiden tähden majoittautumispaikka.

Karavaanarit – monipuolisesti matkustusvaihtoehtoja

Leirintäalue on kätevä ja edullinen majoituspaikka

Suomessa on lukuisia leirintäalueita ja ne sopivatkin täydellisesti karavaanareiden majoittautumispaikoiksi. Ne tarjoavat luonnon läheisyyttä, mutta lisäksi tarvittavat asiat esimerkiksi kokkaamista, peseytymistä ja jopa asuntoauton huoltoa varten. Tosin leirintäalueiden tarjonnat vaihtelevat paljon kunkin leirintäalueen mukaan.

Leirintäalueita on tarjolla niin palveluiden lähellä, keskellä luontoa, järven rannoilla kuin myös erilaisten upeiden puitteiden – kuten vaikkapa kartanoiden – alueilla. Leirintäalueille on kuitenkin yhteistä se, että ne ovat usein hyvin edullisia matkustuskohteita esimerkiksi hotelleihin verrattuna. Karavaanipaikan vuorokausimaksu voi olla esimerkiksi vain noin 20 euron luokkaa.

Karavaanarit – monipuolisesti matkustusvaihtoehtoja

Elämysmatkailu karavaanilla

Matkailuautolla tai -vaunulla matkustaminen on mitä parhaimpia matkustustapoja elämysmatkailuun. Se johtuu siitä, että elämyskohteet ovat usein luonnon helmassa, joissa ei ole muuta majoittautumismahdollisuuksia. Toisaalta majoittautumispaikat saattavat olla hyvinkin kalliita ja siksi matkailuauto voi olla kaikista kätevin majoittautumiskeino. Lisäksi sen voi pysäköidä oman maun mukaan vaikkapa kauniin järven rannalle tai muihin upeisiin maisemiin.

Karavaanilla toteutettava elämysmatkailu voi olla esimerkiksi kansallispuistoihin, Lapin upeisiin maisemiin tai historiallisiin linnoihin suuntautuva matka. Elämysmatka tarjoaa nimensä mukaisesti elämyksiä ja se ei yleensä tarkoita aivan perinteistä hotelli- tai kylpylälomaa. Elämysloma voi olla myös vaikkapa erilaisiin seikkailupuistoihin matkustamista koko perheen voimin. Tällaisissa paikoissa juuri karavaanimajoitus on usein se edullisin ja myös kätevin vaihtoehto.

Karavaanarit saavat matkavinkkejä Hotelli Kauhavan sivustolta

Tämä matkailusta kertova Hotelli Kauhava -sivusto tarjoaa kattavasti matkustusvinkkejä niin karavaanareille kuin muillekin matkustajille. Se antaa vinkkejä ja tietoa niin kohteista kuin esimerkiksi erilaisista matkustus- ja majoitustavoistakin. Erityisesti karavaanarit hyötyvät kohdevinkeistä, koska Suomessa on lukemattomia karavaanareille sopivia kohteita, joista moni kokenutkaan matkustaja ei ole ennen kuullutkaan. Karavaani onkin loistava keino tutustua vaikkapa moniin eri kohteisiin ja paikkakuntiin saman reissun aikana.

Asuntoauto tai -vaunu on myös erityisen edullinen majoittautumiskeino. Ne sopivat etenkin kesämatkoille, jolloin asuntoauton tai -vaunun voi ajaa vaikkapa kauniille uimarannalle, jossa voi viettää päivän uiden ja aurinkoa ottaen. Yhtä hyvin sen voi ajaa myös upeiden luontokohteiden tai historiallisten kohteiden äärelle, jolloin voi tutustua mielenkiintoisiin kohteisiin jalan ja palata sen jälkeen lepäämään asuntoautoon tai asuntovaunuun.

Karavaanarit – monipuolisesti matkustusvaihtoehtoja