Reppureissaaja kulkee vapaasti paikasta toiseen

Reppureissaaja kulkee vapaasti paikasta toiseen

Reppureissaaminen on monen unelma. Kun matkasuunnitelmia ei ole lyöty lukkoon liian tarkasti, on reissaajalla enemmän varaa valita, minne menee. Reppureissaaja voi viipyä paikassa sen aikaa, kuin haluaa. Matkasuunnitelmia voi myös muuttaa kesken matkan, jos jossakin paikassa sattuukin viihtymään kauemmin. Interreilaus on helppo tapa aloittaa reppureissaaminen. Juniin voi ostaa kuukauden passeja, jolla junaa voi käyttää aina silloin, kun haluaa.

Reppureissaaja voi matkailla muutenkin rennommin kuin pakettimatkan ostanut. Päiviä ei tarvitse täyttää erilaisilla aktiviteeteilla, vaan aikaa on myös lepäämiseen. Sadepäivinä voi pysytellä hostellissa tai muussa majapaikassa ja nauttia vaikkapa kolikkopeleistä nettikasinolla.

Reppureissaaja pärjää vähillä tavaroilla

Koska reppureissaaja kantaa kaikkia tavaroitaan rinkassa, kannattaa pakkaus suorittaa harkiten. Mitään ylimääräistä ei ole järkevää ottaa mukaan. Hotelli Kauhava haluaakin olla antamassa vinkkejä siihen, miten reppureissua varten kannattaa pakata ja mitä tavaroita ei ainakaan tarvitse mukaan.

Reppureissaaja suosii aina monikäyttöisiä vaatteita. Koska matkakohteiden sääolosuhteet voivat vaihdella suuresti, on mukaan hyvä ottaa niin hellevaatetta kuin lämmintäkin vaatetta. Myös sadevarusteet voivat tulla tarpeeseen. Kaikista tärkein varuste ovat kuitenkin hyvät kengät. Kengät eivät saa painaa tai hiertää, sillä silloin ne saattavat aiheuttaa rakkoja.

Pakkaa ainakin nämä

Reppureissulle on hyvä pakata mukaan vain tärkeitä ja monikäyttöisiä tavaroita. Joitakin tavaroita ei kuitenkaan voi ohittaa pakkausvaiheessa, vaan ne on hyvä pakata mukaan.

  • Kännykkä, laturi ja vara-akku
  • Makuupussi ja pieni tyyny
  • Monikäyttöisiä ja helposti pestäviä vaatteita

Rinkan paino

Interreilaus ei ole ainoastaan nuorten tapa matkustaa, vaan interreilaamaan voivat lähteä kaiken ikäiset. Koska koko mukana oleva omaisuus kulkee rinkassa, tulee rinkan olla hyvä ja kestävä. On tärkeää pakata rinkka täyteen jo kotona ja kokeilla, miltä se tuntuu selässä.

Painoa ei tulisi koskaan olla liikaa. Matkakohdetta toki vaihdetaan junalla ja junamatkojen aikana reissaajalla on aikaa levähtää. Koska reppureissaajat matkustavat pienellä budjetilla, tapahtuvat majoituspaikkaan siirtymiset yleensä kävellen. Näin rinkka ei saa painaa liikaa siten, että sitä ei jaksa kantaa paikasta toiseen. Interreilaus sujuu paremmin, kun mukana ei ole turhia tavaroita.