Siirry suoraan sisältöön

Suomen länsirannikko autolla kiertäen

Suomen länsirannikko autolla Yyterin kautta.

Suomen länsirannikko autolla kiertäen on käyttökelpoinen idea kesälomareissuksi. Suomessa on toinen toistaan kauniimpia kohteita, laadukkaita majoituspaikkoja ja upeita merimaisemia. Lisäksi idylliset puutalokaupungit, kauniit nähtävyydet ja upea luonto tekevät matkasta ikimuistoisen. Reissuun kannattaa kuitenkin varata tarpeeksi aikaa ja se on hyvä suunnitella etukäteen, jotta matka sujuu mukavasti. Etenkin majoituspaikat voi olla järkevää suunnitella ja varata jo lähtiessä.

Suunnittele ja ajele Suomen länsirannikko autolla

Suomen länsirannikko tarjoaa monia vaihtoehtoja reittien, majoituspaikkojen ja muiden pysähtymiskohteiden osalta. Yksi parhaimmista pysähtymiskohteista on Yyterin uimaranta, joka kuuluu kansainvälisestikin arvostettuun Natura- ja luonnonsuojelualueeseen. Peräti 6 kilometriä pitkää hiekkarantaa sanotaan Pohjoismaiden upeimmaksi rannaksi. Matala rantavesi sopii myös kaiken ikäisille uimareille ja alueelta löytyy muitakin palveluja, kuten grillauspaikka.

Suomen saaristot länsirannikolla ovat myös mitä parhain kesälomakohde. Saaristo, kauniit merimaisemat ja aurinkoinen sää sopivat hyvin yhteen. Esimerkiksi Turusta pääsee lautoilla saaristoon. Monille jo itse lauttamatkakin on kokemus. Saariston luonto tarjoaa täydelliset puitteet kaikenlaisille aktiviteeteille ja sieltä löytyy myös yöpymispaikkoja. Voit siis päästä saareen jopa omalla autollasi yöpyen siellä.

Monia ideoita matkalle

Suomen länsirannikko tarjoaa monia muitakin ideoita matkalle. Pysähdy esimerkiksi Raumalla ja tutustu sen kauniiseen Unescon suojelemaan vanhaankaupunkiin. Sen historialliset ja idylliset kadut houkuttelevat kävelemään sekä ihastelemaan kaupunkia. Kalajoen hiekkasärkät ovat myös mitä ihanin kohde kesällä. Maisemat ovat etenkin auringonlaskun aikaan kuin sadusta.

Avainsanat: